ZAHRADA V POZNANI

místo: Poznań   datum: 2015 rok      plocha:1000 mkw

(UKÁZAT REALIZACE)

PLAN

POPIS KONCEPTU

     Projekt domácí zahrady předpokládá vytvoření dvou samostatných prostor, které budou rozděleny dřevěným plotem s posuvnou branou. Uzavíratelný plot umožňuje plně oddělit dva samostatné zahradní prostory.

     Zahradní styl můžeme popsat jako moderní, jednak ne surový. Tvar tras, trávníku a záhonů s rostlinami definují jednoduché linie, které jsou vedeny hlavně kolmo k budově. V rekreační části je tvar zahrady definován rovnými a šikmými liniemi navazujícími na stávající živý plot z tisu jež je veden šikmo k budově.

     Část zahrady se nachází v bezprostřední blízkosti obytného domu zahrnuje obdélníkový trávník, jehož linie vyznačuje pás štěrku. Trávník je obklopen záhony vyplněné listnatými a jehličnatými rostlinami a okrasnými bylinami. Podél jedné ze stěn oplocení je vedena skupina fialově kvetoucí šalvěje a levandule. Do druhé zahrady můžeme přejít po betonových deskách položených v drti. Mezi deskami se nachází koule zimostrázů různých velikostí.

     Rekreačně-relaxační oblast zahrady je rozdělena na menší prostory, oddělené vegetací. Centrálním bodem této části zahrady je dřevěný altán, usazený v kamenné drti. Podél jedné ze stran altánku je velká skupina bylin kvetoucích na fialovo. Ze altánku do další rekreační zóny vede cesta z betonových desek lemovaná skupinou trav. Tato cesta vede k rozsáhlému trávníku obklopenému záhony, vyplněnými různými druhy rostlin listnatých, jehličnatých a trvalek. V této části zahrady najdeme také domek a houpací síť.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.