FUNKČNÍ ZAHRADA VE VESNICY

místo: Dąbrówka Leśna   datum: 2017 rok      plocha: 850 mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

projekt-zahrady-navhr-rock-and-flower-studio-praha

POPIS KONCEPTU

     Projekt domácí zahrady předpokládá vytvoření moderního, ale zároveň útulného místa, v němž bude možné trávit příjemné chvíle s rodinou. Zahrada velmi dobře pasuje do architektury budovy. Koncept je založen na jednoduchých geometrických rozděleních prostoru do jednotlivých zón. Pozemek nebyl nijak využíván, takže nebylo nutné provádět dendrologický průzkum před zahájením projektových prací  krajinných architektů.

     Přední část moderní zahrady plní funkci okrasnou, a je tudíž zároveň vizitkou domu. V této části dominují stálezelené rostliny jež plní svou ozdobnou funkci po celý rok. K vstupním dveřím vedou kaskádovité schody, podél kterých je plánována pásová výsadba ve formě jednodruhových skupin rostlin ozdobených většími dekorativními kameny.

     Bezprostřední okolí terasy v zadní části zahrady byla obohaceno zajímavými, vícedruhovými skupinami rostlin založených na stálezelených kosodřevinách a jalovcích, trávách s přídavkem okrasných trvalek. Doplněním kompozice jsou větší dekorativní kameny. Po jednom z kamenů bude odtékat voda dodávajíc tak příjemnou atmosféru osobám zde odpočívajícím. Kameny se objevují v celé zahradě, čímž jí dodávají trochu skandinávský styl. Prostor mezi terasou a garážovým přístřeškem vyplňují úzké antracitové desky uložené v drti, čímž bude komunikace v této části značně usnadněna a samotné desky jsou zajímavým prvkem moderní zahradní architektury.

     V pozadí vidíme zajímavou kompozici ve zděném a květináči s jasnou omítkou vyplněném zimostrázem a palmovým javorem. Za nimi jsou schovány tři dřevěné květináče na zeleninu. Na druhé straně trávníku, blíž k garážovému přístřešku, je dětský koutek schovaný za vysokými travinami a živým plotem. V jeho okolí se nacházejí ovocné keře a jabloň. Dětskou oblast vyplňuje jemný, mořský písek.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.