HORSKÁ STYLOVÁ ZAHRADA

místo: Poznań    datum: 2015 rok      plocha:1800 mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

zahrada-inspirovana-horama-rockandflowertudio-praha-navhr-zahrady-zahradniarchitekt (9)

POPIS KONCEPTU

     Přední část je ozdobná a stanoví vizitku domu. Na vstupním schodišti jsou plánovány květináče s ozdobnou a stálezelenou vegetací. Podél cesty vedoucí od vchodu do domu do garáže byla rovněž navržena zajímavá kompozice okrasné trávy s koulemi zimostrázu. Do zadní části zahrady vede stezka z betonových desek uložených do kamínků. Zde jsme rovněž vysadili pásy střiženého tisu. Na druhé straně stezky je prostor vyplněn skupinou jehličnanů a keřů a u samotného plotu – pás vysoké okrasné trávy.

     Zadní část zahrady tvoří spojení rekreační oblasti s zajímavým výhledem z terasy a oken domu. Podél domu byla navržena skupina okrasných trav se stálezelenými koulemi zimostrázu. Z jedné terasy přejdeme po cestě z betonových desek na druhou terasu – zasklenou, kde je plánována vana s vířivkou. Zahrada měla být ve stylu inspirovaném horami, proto také bylo v celém prostoru použito velké množství dřeva, malého štěrku a větších kamenů.

     V jednom z rohů je plánováno další místo odpočinku ve formě terasy z kombinovaných materiálů – dřevo a kamenná drť. V části z kamennou drtí byla postavena dvě moderní lehátka a u dřevěné terasy se nachází skupina stromů podsazených trávou.

     Z oken obývacího pokoje je pohled na skupiny kamenů ve společnosti jehličnatého stromu orámovaného kostkou z čediče a drti. V opačném rohu je štěrkový prostor se  skupinou bříz. V tomto prostoru byly rozestavěny betonové kostky sloužící jako sezení. Prostor je obklopen nízkou betonovou stěnou. Za ní je navržena skupina okrasných rostlin a trav.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.