MODERNÍ ZAHRADA U ŘEKY ODRA

místo: Darłowo    datum: 2016 rok      plocha:  1900 mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

moderna-zahrada-projekt-navhr-zahrad-rock-and-flower-studio-praha

POPIS KONCEPTU

     Navržená zahrada se vyznačuje přímými liniemi rozdělujícími prostor do jednotlivých zón v pravém úhlu. Mezi rostlinami a trvalkami pozorujeme dominanci zeleně a lehký akcent ve formě bílých a fialových květenství listnatých keřů a trvalek. V nábřežní části využito takové druhy, které můžeme běžně potkat u vody. Dům obklopuje pás z drobných kamínků a stezka z betonových desek.

     Přední část do značné míry vyplňuje utvrzený povrch plnící funkci parkovacích míst pro větší množství aut. Vegetace zde tvoří pouze akcent prolamující šeď betonových desek. Jak ze západní, tak od východní strany se investoři snažili úkryt od sousedních pozemků.

     Na velké odpočinkové terase byl navržen moderní, světlý květináč, vyplněný dekorativními trvalkami kvetoucími fialově, trávami a koulemi zimostrázu. Takové prvky moderní zahradní architektury jako květináče doplněné o měkkou vegetaci vytvářejí zajímavou kompozici oblíbenou stejně tak zahradními designéry jak rovněž investory.

     Jedním z pokynů bylo také vytvoření prostoru pro malý prvek zahradní architektury – domek sloužící k ukládání nářadí a zároveň dětským hrám. Od terasy domek dělí břízy podsazené nízkými ozdobnými trávami doplněné dekorativními prvky malé architektury ve formě ozdobných kostek.

     V této části se nachází malý bazén na korkovém povrchu a houpací síť na dřevěných sloupech. Přímo nad řekou se nachází lávka sloužící k ukotvení lodí a odpočinková terasa obklopená skupinou travnatých rostlin a kvetoucích trvalek, které přináší naturalistické klima této části zahrady, jež částečně prolamují okrasné ocelové kostky CORTEN. Prostor u řeky odděluje od zahrady plot schovaný v rostlinách, zajišťující bezpečí. Stávající listnaté stromy přináší v létě tak ceněný stín.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.