ZAHRADA V LUBONU

místo: Luboń    datum: 2016 rok      plocha: 1100 mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

moderna-zahrada-rezydence-praha-rock-and-flower-studio-navhry-zahrad

POPIS KONCEPTU

     Prostor obklopující obytný dům byl navržen v moderním a elegantním stylu, který navazuje na architekturu budovy a styl preferovaný investory. Jednotlivé zóny v navržené zahradě byly rozděleny jednoduchými liniemi vedenými v pravém úhlu. Vytvořili tak velký obdélníkový trávník obklopený pásem z kamínků, který zdůrazňuje jeho tvar, a zároveň mu dodává elegantní výraz.

     Přední část tvoří zpevněná plocha, která slouží jako parkoviště pro hosty a majitele. Za účelem prolomení betonového vzhledu vchodu byl v blízkosti schodů navržen malý záhon z okrasných rostlin – převážně stálezelených. Přední část od části rekreační odděluje zajímavý záhon jehličnatých rostlin ve formě koulí spojených s trvalkami a trávami. Nad nimi dominuje malý jehličnatý strom okrasného tvaru.

     Podél jižní elevace domu byl navržen prostor s hospodářskou funkcí. K dispozici je zde další parkovací místo pro auto, stejně jako domek na nářadí a skladovací prostor na dřevo.

     Ačkoliv má tato moderní zahrada hlavně okrasnou funkci, našlo se v ní také místo pro prvky zahradní architektury ve formě altánu a houpací sítě, ukryté za pásově vysazenými skupinami rostlin. Altánek má lehkou strukturu a prostor pod ním je zpevněný a slouží jako besední prostor. Prostor pod houpací sítí je vysypán dolomitovým kamínkem, který se vyskytuje rovněž v jiných místech zahrady. Do altánku vede stezka z betonových desek, jež byly využity rovněž podél stávající terasy.

     Trávník obklopují rostliny vysazené v pásech proplétané trávou a volnými křovinami. Na zahradě dominují stálezelené druhy, ozdobné trávy a bíle kvetoucí keře – hlavně hortenzie. Doplňkovým akcentem jsou jehličnaté keře vyvedené na kmeni vysazené do trávy.

     Prostor kolem terasy tvoří stezka z betonových desek položených do kamínků a také vysázená v pásech, krásně kvetoucí levandule s příjemnou vůní. Obklopení terasy bylo zvláště důležité, protože je to místo, jež budou nejčastěji využívat majitelé.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.