SKANDINÁVSKÁ ZAHRADA

místo: Poznań    datum: 2016 rok      plocha: 800 mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

zahrada-projekt-navhrzahrady-modernazahrada-rockandflowerstudio-praha

POPIS KONCEPTU

     V přední části zahrady bylo důležité navrhnout příjezdovou cestu. Bylo rozhodnuto spojit dva materiály – větší betonový blok ve třech velikostech v kombinaci s antracitovými betonovými deskami. K předním dveřím povede stezka z pergamenově bílých betonových desek. Tato kombinace materiálů na přední straně bude také zajímavým prvkem moderní krajinné architektury. Před zahájením projektové práce provedli krajní architekti dendrologický inventář stávající zeleně.

     Zadní část zahrady stanoví prostor pro volný čas a relaxaci. Jednou z nejdůležitějších v této části zahrady je velká dřevěná terasa kombinovaná s menší terasou z betonových desek, na kterou se lze dostat z balkonového okna pracovny. Z terasy na trávník sejdeme po betonových deskách – těch samých, z jakých je vybudována menší přilehlá terasa.

     Mezi existujícími listnatými a jehličnatými stromy vyrostl domek pro děti, který má působit svou polohou v korunách dojmem stromového domu. Vedle domku se nachází trampolína zakopaná do zemi přikrytá vysokými ozdobnými travinami. V prostoru pro děti byly umístěny rovněž ovocné keříky, jako rybíz, maliny a borůvky. Oblast pod stávajícími stromy je lemována trávou a kosodřevinami zasazenými v pásech

     Z terasy se nabízí pohled na velký záhon vytvořený z jednodruhových velkých skupin okrasných trav, kosodřevin a jalovců. Trávy a jehličnaté keře obklopují prostor pro houpačku nebo houpací síti. Trámy upevněné na stálé do zemi, na nichž jsou zavěšeny na třech místech háčky, umožňují, snadnou výměnu houpací sítě na houpačku s horním úchytem typu orlí hnízdo v závislosti. Vedle se našlo místo pro krb, kolem něhož budou sezení utvořená z pařezů stromů.

     V celé zahradě se počítá s využitím osvětlení, jež má za úkol zvýraznit nejatraktivnější místa. Podle předpokladů bude zahrada vyplněná velkými jednodruhovými skupinami rostlin, které jí dodají moderní charakter, čili přesně takový styl jaký preferují investoři.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.