JEDNODUCHA ZAHRADA V GDAŇSKU

místo: Gdańsk    datum: 2016 rok      plocha:700 mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

POPIS KONCEPTU

     Oblast, kterou zahrnuje projekt, je moderní zahrada, nacházející se v Gdaňsku. Navzdory klasickému tvaru domu – požádali investoři, aby byla zahrada vykonána v moderním stylu založeném na jednoduchém rozdělení prostoru.

     Přední část vyplňuje stávající betonovou dlažba tvořící příjezdovou cestu do garáže. Podél plotu se nacházel volný prostor pro rostliny – stálezelené stromy a keře spolu se skupinou okrasných travin. Na přední straně navrženo rovněž prvky malé zahradní architektury v podobě přístřešku otevřené konstrukce pokrytého markýzou. Z přední části parcely do zahrady procházíme cestou z betonových desek zabudovaných do kamínků. Vedle ní, podél domu navrženo stálezelenou vegetaci ve spojení s okrasnými trávami. Nachází se zde rovněž rododendrony s krásnými bílými květy objevujícími se na jaře.

     Poblíž terasy je navržen prostor s grilem obklopený okrasnými stěnami, jež stanoví  zajímavý prvek krajinné architektury, plynule přecházející v velký květináč vysázený kulovitým zimostrázem a palmovým javorem. Za stěnou a květináčem se nachází kompozice rostlin v nichž dominují okrasné – kvetoucí – druhy. Dále se podél plotu vedou keře šeříku a vavřínovce vysázené v řádcích.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.