REZIDENČNÍ ZAHRADA U MOŘE

místo: Gdynia    datum: 2015 rok      plocha: 3200 mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

moderne-zahrady-praha-rock-and-flower-studio-projekty-zahrad

POPIS KONCEPTU

     Moderní zahrada v Gdyni se nachází přímo u moře, na nějž se nám nabízí přímý pohled z horních oken domu. Dům je udržován v moderním stylu a zahrada by rovněž měla respektovat tento styl. Velmi důležité bylo, aby plánovaná vegetace nebyla příliš vysoká a nezakrývala výhled na sousední moře. Přední část domu je z větší části vyplněna betonovými kostkami ve dvou odstínech.           Podél příjezdové cesty se nacházejí dva podlouhlé květináče se stálezelenými a travnatými rostlinami. Podél boční elevace zůstalo místo pro příjezdovou cestu v podobě roštu s trávou. Zatímco na druhé straně je moderním prvkem kompozice střižených ve tvaru kvádrů  tisů a v pásech vysazené vyšší rostliny. K dřevěné terase se dostaneme po stezce z betonových desek usazených do kamínků. Přímo na terase se nachází betonový květináč s vonící levandulí. Terasa ve tvaru písmene „L“ přechází do hlavní části zahrady. Zde vidíme po obou stranách řady habrů, jež přikrývají pohled na sousední pozemky. Důležitým prvkem této části pozemku je vodní stěna vytvářející příjemné mikroklima. Schodky v terénu vedou do druhé části pozemku jež plní funkci rekreační.

     Na druhém pozemku se nachází rozlehlý trávník obklopený okrasnou vegetací vedenou přímočaře. V této části zahrady najdeme tři důležité prvky pro odpočinek. První z nich tvoří terasa s vodní nádrží. Terasa je obklopena habry, trávami a kvetoucími trvalkami. Stezkou z betonových desek usazených v trávníku se dostáváme do další rekreační části moderní zahrady. Nachází se zde moderní forma malé zahradní architektury v podobě otevřeného altánku ze dřeva zasazeného do oblázkového prostoru obklopeného vegetací.

     Třetím odpočinkovým bodem v moderním zahradě jsou ukryté mezi vyšší vegetací  houpací sítě na dřevěných kůlech. Vedle zůstalo místo pro letní domek, jehož výstavba je plánovaná v blízké budoucnosti. Prostor je obklopen vysokým živým plotem, což ještě zvyšuje pocit intimity.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.