PROPOJENÁ ZAHRADA

místo: Łęknica    datum: 2017 rok      plocha: 2600 mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

zahrada-u-rezydence-praha-rockandflowerstudio-navrh-zahrady-zahradni-architekt

POPIS KONCEPTU

     Navržená zahrada je příkladem spojení moderního stylu s mnohem naturalistickým stylem – v němž mají dominantní roli kvetoucí rostliny. Investoři si přály vidět v zahradě mnoho rostlin s barevnými květenstvími, které kvetou od počátku jara až do podzimu, zachovávajíc jednak jednoduché moderní tvary.

     Přední část zahrady z velké části vyplňuje velký záhon vyplněný kvetoucími keři a trvalkami doplněnými stále zelenou vegetaci. Před záhonem se nachází trávník, který má všemu dodat lehkost a eleganci. V blízkosti schodů navrženo rovněž dekorativní skupiny rostlin vyplněné jasnou drtí.

     Příjezdová cesta do garáže a stezky k vstupním dveřím jsou vyplněné betonovou kostkou Libet VIA TRIO popelavé barvy.

     Část zahrady viditelná přímo z terasy přiléhající k domu tvoří okrasnou zónu – vyplněnou rostlinami kvetoucími od jara do podzimu. Tato vegetace je prolomena  stálezelenými druhy, což přináší těmto skupinám estetiku a pořádek. Terasa u domu je vybavena hydromasážní vanou v dolní části, do které vstupujeme přímo z terasy a odkud je krásný výhled na celou zahradu. Dalším místem pro odpočinek je terasa s desek situovaná v rohu pozemku zastřešená lehkou dřevěnou nebo hliníkovou konstrukcí, po které se bude pnout Wisteria. Terasa je obklopena stávajícími betonovými květináči vyplněnými ozdobnými rostlinami. Toto místo jemně přikrývá skupina bříz, podsazená stále zelenými koulemi zimostrázu a kvetoucími trvalkami.

     V části zahrady u posilovny najdeme další velmi zajímavé místo pro odpočinek ve formě terasy z kompozitních desek, které dominují deštníkovité stromy vytvářející vizuálně zajímavý živý altán. V blízkosti terasy se nachází vodní prvek ve formě stříkajících bodů. Povrch moderní fontány je obložen modrým dekorativním sklem. Vedle se nachází místo pro krbu na štěrkovém podkladu a opodál dětské hřiště.

     Z oken posilovny byl pohled na soukromou plochu uzavřen pomocí vysokého živého plotu z tisů ve tvaru písmene „L“. Před živým plotem je velký záhon s štěrkem, imitující japonskou zahradu. Od sousedního pozemku vše odděluje pás vysokých, stálezelených bambusů.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.