ZAHRADA INSPIROVAN MOŘI

místo: Poznań   datum: 2017 rok      plocha: 300 mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

 Zahrada-u-radoveho-domu-praha-zahradniarchitekt-zahradni-architektura-projekt-zahrady

POPIS KONCEPTU

     První prostor je z velké části vyplněn dřevěnou terasou. Od sousedních pozemků dělí terasu živý plot a pás vysoké dekorativní trávy na jedné straně a dřevěný panel a bíle kvetoucí rostliny na druhé straně. Vedle terasy navrženo kompozici okrasných rostlin – hortenzie, zimostrázu a trvalek s bílými květenstvími.

     Do druhého prostoru projdeme po betonových deskách. Nachází se tam tři listnaté stromy v mnoha-kmenové formě, podsazené rostlinami v podobě malých ostrůvků. Ve stínu stromů je postavena houpací síť na dřevěných trámech. Tuto část uzavírá pás okrasných travin.

     Třetí prostor je částí rekreační a také jedinou částí, v níž se vyskytuje trávník. Na konci zahrady se nachází houpačka ze dřeva v moderní formě malé zahradní architektury. Po deskách projdeme k dřevěné boudě za stromem – domku na nářadí a vedle něj skupina vysokých bambusů, který odděluje prostor rovněž od sousedního pozemku.

     Přední část zahrady je do značné míry vyplněná cestou z betonových kostek a přístup k domu. Je zde však vyčleněn pás určený k výsadbě rostlin. Jsou zde navrženy dekorativní trávy a živý plot z tisu. Ve skupině trav se rovněž nachází více-kmenový solitérový strom. Celý objekt je osvětlen bodovými světly, které všemu  po setmění dodávají krásnou atmosféru. Kromě toho zde byly rozmístěny dekorativní prvky v modré barvě, jež je také hlavní barvou celého prostoru.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.