ZAHRADA S ŠIKMÉM

místo: Poznań    datum: 2015 rok      plocha: 500 mkw

(UKÁZAT REALIZACE)

Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

zahrada-navhr-projekt-zahrad-praha-ceska-republika-rock-and-flower-studio

POPIS KONCEPTU

     Zahrada se charakterizuje přímými liniemi, rozdělujícími prostor do jednotlivých zón pod úhlem 45 stupňů, které jsou výsledkem výklenku na jižní stěně domu. V kompozici byly využity rovněž přímé úhly. Tento styl jasně napovídá, že se jedná o moderní zahradu a použitý výsadbový systém jak rovněž barvy a formy rostlin mu dodávají jednoduchou eleganci. Kompozice moderní zahrady jak rovněž výsadba byly pečlivě promyšleny týmem krajinářských architektů, což je viditelné ve vzájemně propojených pohledech a kompozicích. Zahrada nebyla využitá, takže nebyla potřeba dendrologického průzkumu před zahájením projektové fáze.

     Přední část navržené zahrady tvoří vstupní a vjezdová zóna. Na tomto místě se nachází velká plocha z žuly. Největší zelený prostor vpředu zaujímá trávníkový koberec s malým množstvím pásové výsadby ve dvou rozích.

     Chcete-li se dostat do rekreační části, musíte projít pod prvkem zahradní architektury – přístřešek pro automobil. Prvkem jež na první pohled zaujme je šikmo vedená linie rytmicky vysazených habrů vedená ve formě hranolů na kmeni asi 1,7 m vysokých. Pod nimi je nízký živý plot z tisu, za kterým je zasazen ozdobný česnek. Tato zeď odděluje jediné intimní zákoutí zahrady – prostor se zahradní houpačkou. Akcentem  u vchodu do zadní části zahrady je černá borovice v trojúhelníkovém záhonu vyloženém žulovým zrnem. Na druhé straně prostoru s houpačkou se nachází dlouhá řada okrasné trávy.

     Na severní stěně zahrady byly navrženy 3 černé borovice, tvořící zajímavé uspořádání rytmických „sloupů“. Před nimi má své místo velká skupina levandule, na jejímž konci bylo navrženo umístění dřevěného květináče šedé barvy. Je určen k pěstování bylin a zeleniny.

     Navrženo rovněž výměnu stávajícího lamelového plotu na jednodušší, plně zabudovaný, z příčně uložených desek, v barvě podobné do jiných dřevěných prvků na pozemku.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.