ZAHRADA U ŘADOVÉHO DOMU II

místo: Batorowo    datum: 2015 rok      plocha: 140 mkw

(UKÁZAT REALIZACE)

Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

PLAN

mala-zahrada-projekt-navhr-rock-and-flower-studio-praha-robert-k

POPIS KONCEPTU

     Projektovaná zahrada se vyznačuje jednoduchými liniemi rozdělujícími prostor do různých zón v různých úhlech. Styl zahrady lze jistě popsat jako modernistický, navazující na tvar domu. Důležitým aspektem bylo vytvoření poměrně velké terasy u východu z domu.

     Terasa se skládá ze dvou druhů povrchů čímž zavádí do zahrady moderní styl. Tato kombinace materiálů je příjemným vizuálním akcentem moderní architektury krajiny. Z terasy je vedena dřevěná stezka až do druhého odpočinkového místa – na konci pozemku.

     Podél elevace přiléhající k terase navrženo betonový květináč vyplněný přesličkou zimní. Bude tvořit zajímavý vizuální akcent a clonu po celý rok. Z terasy scházíme  dolů na trávník, vysazený po obou stranách stálezelenou vegetací, s okrasnými květy doplněnou o trávami různé výšky. V této části je navržen malý dekorativní prvek s moderním tvarem, ve formě tří betonových stěn s malou vodní výlevkou. Vedle našly své místo tři listnaté stromy s úzkými sloupovitými korunami.

     Na konci zahrady se nachází kamenitý prostor s betonovými deskami uspořádanými asymetrickým způsobem. Tento prostor se nachází v níže položeném místě a slouží jako odpočinkový prostor ve stínu zasazených stromů.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.