ZAHRADNÍ ARCHITEKT

ČÍM SE ZABÝVÁ ZAHRADNÍ ARCHITEKT?

Zahradní architekt připravuje projekty rozvoje parků, městských ploch, projektů zeleni podél tras a ulic tak, aby byly funkční a reprezentativní. Musí zajistit, aby tyto prostory byly kompatibilní s přirozeným prostředím a stylem, jaký reprezentuje sousední budova, pro kterou by měly být ozdobou, nebo aby pasovaly do okolního prostoru a jeho charakteru (v případě parků a městských ploch). Aby byl projekt co nejlépe připraven a plnil očekávání, proces projektování se vždy začíná setkáním s klienty a inženýry, abychom poznali a pochopili cíle projektu. Následně se zpracovává koncept, stejně jako odhadované náklady na realizaci. Zahradní architektura by měla být v harmonii s dalšími příbuznými specializacemi, včetně inženýrských a architektonických.

zahradní architekt praha, navrhovani zahrad praha, navrh zahrady

ZAHRADNÍ ARCHITEKTONICKÁ KANCELÁŘ

Místem práce zahradního architekta je ateliér. Ateliér zahradní architektury představuje specifickou činnost, která v sobě snoubí projektování, tvorbu rozpočtů, řízení výkonného týmu a další aktivity, díky nimž získáváme konečný efekt ve formě krásně a funkčně navrženého prostoru. Kromě služeb souvisejících s uspořádáním zelených městských prostor nabízí rovněž zahradní design, projekty zahradní výzdoby a malé architektury nebo projekty zahradního osvětlení. Samotný projektant zahrad nebo městských zelených ploch by měl být inženýrem s duší umělce. Spojení vlastností, které by se mohly zdát nedosažitelné u jedné osoby – stanoví právě profil architekta z povolání.

zahradní architekt praha, navrhovani zahrad praha, navrh zahrady

PROJEKTOVÁNÍ ZAHRAD ZAHRADNÍM ARCHITEKTEM

Projekty zahrad jsou vždy novou a zajímavou výzvou. Nejdůležitější však je, aby se nádherně navržená a vizualizovaná zahrada dočkala svojí realizace. Důležité je, aby se po vykonání stále líbila investorům a především, aby byla i za 10 let stále estetickou zahradou.  K tomu, aby taková zahrada vznikla a později správně fungovala, jsou nezbytné znalosti zásad tvoření krajiny, věda o materiálech, částečné stavební znalosti, znalost okrasných rostlin, jejich ochrany před chorobami a škůdci, jakož i ochrany životního prostředí a ekologie. Takové znalosti má pouze projektant zahrad nebo zahradní architekt – zároveň projektování jak i realizace zahrad se často objevují v nabídce velkých studií z celého Polska.

Současné zahradní projekty představují různé styly, ale nejčastějším je moderní styl, který není vidět jenom kolem domě, ale i uvnitř. To, co si představujeme pod tímto stylem jsou jednoduché linie, soudržnost, minimalismus, malé množství rostlinných druhů a trávy v zahradě, které díky svým lehkým tvarům krásně kontrastují s jednoduchými geometrickými tvary zahradního prostoru.

ZAHRADNÍ ARCHITEKT PRAHA- rockandflower-studio-Praha-studie-zahrady

 

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.