GIANT OFFICE POZNAN

místo: Poznań    datum: 2018 rok      plocha: — mkw
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

STUDIE

NÁVRH ZAHRADY – POPIS PROJEKTOVÝCH ŘEŠENÍ

Konstrukce nádvoří a zeleně kolem kancelářské budovy GIANT OFFICE v Poznani představuje moderní koncept, který pasuje k architektuře budovy a současně souzní s ekologií oděnou v minimalistické rámy. Nádvoří plní funkce vizuální, nabízejíc zajímavý pohled z vchodů a oken kanceláří z každého patra, stejně jako funkce užitečné, díky řadě odpočinkových míst, která jsou zde rozmístěna. Kombinace surového betonového povrchu, betonových laviček a květináčů nebo hliníkových forem, malé architektury spolu s vegetací s měkkou texturou způsobí, že prostor ač velmi moderní láká k využití jak zaměstnance tak i návštěvníky. Originální formy navrženého nábytku dodají další – designerské kouzlo. Výchozím bodem pro vytvoření konceptu byl obdélník, rozmístěný v různých sekvencích ve formě květináčů, výsadby nebo trávníku, který se zařezává do povrchu, vytvářejíc zajímavou kompozici. Kombinace vegetace a dlažby byla vyvinuta tak, aby umožnila rychlou komunikaci po nádvoří.

Prostor kolem budovy obsahuje vysokou zeleň – listnaté stromy, nižší – trávy a keře oblíbené ptáky či hmyzem, a nízkou, upravený trávník, který dodává moderní a lehký nádech okolí. Vnější část budovy i nádvoří jsou založeny na jednoduché formě rostlinných záhonů a použitých druhů, čímž vzniká souvislý moderní celek, který odráží charakter tohoto místa.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.