ZAHRADA S BETONOVOU FONTÁNOU

místo: Poznań    datum: 2018 rok      plocha: 3000 mkw

UKAZAT REALIZACE

Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

STUDIE ZAHRADY

navrhovanhrad praha, zahradni architekt stredocesky kraj, navrh zahrady praha

NÁVRH ZAHRADY – POPIS PROJEKTOVÝCH ŘEŠENÍ

Plánovaný projekt terénu představuje moderní prostor – harmonizující s tvarem obytné budovy, stejně jako styl preferovaný investory. Zahrada snoubí mnoho prvků surového betonu v kombinaci s lehkou formou travnaté a kvetoucí vegetace. Tato kombinace zavádí moderní styl aniž by odrazovala surovostí a stává se prostorem, kde budou majitelé rádi trávit čas.

Přední část většinou pokrývá zpevněný povrch. Levá strana přední strany je ozdobná. K dispozici jsou tři podlouhlé květináče z tmavého kamene vyplněné sloupcovými stromy podsazenými pnoucími jalovci. Pravou stranu přední části z větší části zabírá přístřešek na auto s jednoduchou minimalistickou formou. Přístřešek je obklopen skupinami okrasných rostlin. Vegetaci podél přístřešku tvoří převážně okrasné trávy. Za přístřeškem je místo pro domek na nářadí / smetiště s moderním tvarem zhotovené z kovu / hliníku pomalované práškovou tmavou barvou.

Zadní část zahrady se vyznačuje třemi zónami. Dvě z nich jsou odpočinkové. Nepochybně důležitým místem je okolí terasy sousedící s domem. Zde dominuje okrasná vegetace ve velkých skupinkách – jedna z nich je plánována v malém květináči.

Do druhé odpočinkové zóny vede stezka z velkých betonových desek, protínaná užšími pásky jemného písku. Nachází se zde jedno z vizuálně atraktivnějších míst, jímž je mělká vodní nádrž obklopena vegetací a prvky malé architektury.

Vedle nádrže je místo pro odpočinek ve formě čtvercového místa pokrytého jemným kamením. K tomuto místu vedou dřevěné podesty uspořádané originálním způsobem – asymetrie dodává kompozici trochu dynamiky.

Plácek z kamínků chrání tři stěny, za nimiž se nachází skupina okrasných rostlin a zeď se třemi vodními pramínky, které přinášejí příjemné zvuky, které zpříjemňují odpočinek v tomto místě. Obklopení plácku vodní nádrží z něj činí svým způsobem odpočinkový ostrůvek.

Kolem vodní nádrže byly navrženy tři skupiny vyplněné kuličkami zimostrázu různých velikostí, nad nimiž se rozkládají rozložité stromy.

Podél západní hranice pozemku byl veden pás kvetoucí vegetace, travin a vysoké okrasné stromy různých druhů – s převahou bříz. Vegetace byla částečně zasazena do květináče z tmavého kamene. Stejný materiál byl použit i v dalších částech projektovaného pozemku.

Vynikající z tvaru pozemku zákoutí v další části zahrady byl použit pro ohniště obklopené travinami v květináči.

Třetí, poslední zóna zahrady byla navržena naturalistickým způsobem. V této části – na rozdíl od zbytku zahrady – byly použity plynulé linie záhonů s rostlinami. Byla zde vybrána směs druhů připomínajících kvetoucí louku, nad kterou rostou různé druhy listnatých a jehličnatých stromů.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.