místo:
Průhonice     datum: 2022 rok      plocha: cca 2400 m²
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

STUDIE ZAHRADY

Projekt velke zahrady, Rock&Flower Studio Praha

NÁVRH ZAHRADY – POPIS PROJEKTOVÝCH ŘEŠENÍ

Navržená zahrada v Jesenici vznikne kolem velmi stylové atypické stavby s fasádou z „Cortenové oceli“ a panoramatickými okny. Rodinný dům je samotnou dominantou zahrady, členící pozemek na několik prostorů.
Přední část zahrady je řešena v minimalistickém stylu, je zde kladen důraz na nadčasovou kombinaci povrchů s promyšlenou dispozicí. Hlavní vstup do budovy je zvýrazněn pomocí plošné výsadby okrasné traviny Dochanu psarkovitého s jemnými klásky a vysokými syté zelenými Jinany.
Největší část zahrady je situovaná za rodinným domem, je rozčleněná na menší pobytové zóny propojeny pomocí chodníčku vedoucího k relaxační části zahrady. Betonové desky hezky ladí s okolní výsadbou ve škálách zelené. Vícekmenné Břízy s bílými kmeny a majestátní borovice vytváří zde útulnou atmosféru.
Čisté geometrické linky jsou v zahradě kombinované s velkými plochami travin, keřů a trvalek, nejvíce kvetoucích rostlin lze vyhledat v záhonech blízko hlavní terasy. Kostru této výsadby tvoří stříbřito listy rakytník, několik druhů bohatě kvetoucí hortenzie, nádherné dekorativní muchovníky, jemné okrasné trávy různého vzrůstu a decentně kvetoucí trvalky.
Blízko fasády se nachází hlavní relaxační část zahrady s obdélníkovým bazénem a lehátkami na dřevěné terase. Stromořadí Jinanů bude vytvářet lehký stín během letního horka. Domek se saunou, nacházející se na vydlážděné ploše zastíněnou rostlinami, naopak, zahřeje během chladnější sezony. Přímé chodníky a terasy jsou dále propojené pomocí velkoformátových desek ve výsadbě.
Blízko sauny je pak umístěn další prvek z Cortenu – stylové vodní dílo, za kterým se nachází dřevěná lavice z masivu, jako ostrůvek největšího klidu.
Ostatní plochy zahrady tvoří převážně trávník a výsadba méně náročných na údržbu keřů a stromů.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.