místo: Petroupim    datum: 2023 rok      plocha: cca 1100 m²
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (5)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (3)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (14)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (1)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (13)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (4)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (6)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (7)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (10)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (8)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (9)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (12)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (11)
navrh zahrady v lesnim stylu, moderni lesni zahrada, zahrada projekt (2)
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...

STUDIE ZAHRADY

Projekt moderni zahrady v lesnim stylu, vytvoren zahradnim architektem Rock&Flower Studio,

NÁVRH ZAHRADY – POPIS PROJEKTOVÝCH ŘEŠENÍ

Navržená zahrada se nachází na unikátním místě s již vzrostlými stromy a krásným výhledem. Kompozice budoucí zahrady je založena na dotváření tohoto prostoru se zachováním genia loci místa. Koncepce úprav této zahrady je postavena na zútulnění pozemku, vytvoření soukromí a zajištění klidu. Zahrada je navržena v odstínech zelené, béžové, fialové, růžové a bílé, bez použití výrazných barev.

Zajímavost a jedinečnost zahradě dodává kombinace povrchů a materiálů, jako je beton, světlý kačírek, dřevo a kov. Sortiment výsadby se skládá převážně ze stínomilných rostlin s lesním nádechem. Mezi základní druhy patří ostřice japonská, metlice trsnatá, kapraď samec, hakonechloa, kapradina štětinonosná a barvínek menší. Ty jsou doplněny o jarní efeméry a okrasné listnaté a jehličnaté keře. Živé ploty jsou tvořeny pomocí výsadby bambusů, bobkovišní a popínavých břečťanů.

Vyšší vegetaci zde tvoří vícekmenné břízy himalájské. Kůra tohoto stromu je v mládí krémově bílá, ale s postupem času se čím dál tím víc bělí a odlupuje se v tenkých proužcích. Dále se v zahradě nachází velice atraktivní vícekmen – zmarličník japonský, jehož listy se na podzim vybarvují do mnoha odstínů červené a oranžové. Použité rostliny se liší podle textur, barev a odstínů, doby kvetení a rašení.

Vyšší jehličnaté stromy jsou zastoupeny smrkem pančičovým a borovicí bělokorou. Díky štíhlému habitu tohoto smrku je vhodné ho vysazovat do menších skupin. Borovice bělokorá je v této zahradě jako solitéra, tvořící tmavé pozadí pro jiné rostliny. V záhonech mezi rostlinami se nacházejí také dekorativní balvany.

Určitý rytmus na pozemku je tvořen pomocí betonových našlapu umístěných nepravidelně. Tvoří cesty k hlavní terase, obklopenou různorodou výsadbou včetně zakrslých borovic, muchovníku, buxusů apod.

Terasa podél domu má tvar písmene L. Její úzká část je určena ke stolování a nespěšnému posezení s kávou. Nádherný výhled na celou zahradu vybízí k relaxaci. Širší, vyčnívající část terasy tvoří prostor kolem bazénu. Doplňkem této zóny zahrady jsou stylová lehátka a zahradní sprcha. Okolní vegetace tvoří skvělou pohledovou barieru.

U terasy se nacházejí další nášlapy směrující na intimní plochu s ohništěm a posesím u gabionového plotu, lemovanou rostlinami.

Malá terasa s druhé strany domu je krytá liniovou výsadbou bambusů a  bílé kvetoucími hortenziemi, před nimiž se nacházejí vodní prvky se zajímavým materiálem, který upoutá veškerou pozornost.

Líbí se vám naše projekty?

Hledáte architekta, který připraví projekt, s nímž budete zcela spokojeni? Napište nám a poskytneme vám podrobné informace o procesu návrhu a připravíme nezávaznou nabídku.